Hart en vaatziekten (CVRM)

CVRM staat voor cardiovasculair risicomanagement. Goede zorg voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten is van belang om de ontwikkeling van een hartinfarct of beroerte te voorkomen. Om dit goed uit te kunnen voeren, is er een zorggroep door de huisartsen in de regio opgericht waarin de huisartsen samenwerken met apothekers, diƫtisten, laboratorium, cardiologen en fysiotherapeuten.

De huisartsen van Duizendblad hebben zich bij zorggroep Amstelland aangesloten. De zorggroep ziet erop toe dat u de juiste zorg krijgt en maakt namens alle huisartsen uit de regio afspraken met ziekenhuizen en andere zorgverleners. De zorg wordt vastgelegd in een apart informatiesysteem, dat alleen voor dit zorgprogramma gebruikt wordt en waar ook de andere zorgverleners toegang toe hebben. Zij kunnen in dit systeem terug rappporteren.

Tijdens het spreekuur kunt u altijd meekijken als het dossier wordt ingevuld. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn uitsluitend voor uw zorgverleners inzichtelijk. Zelf kunt u wanneer u wilt ook uw medische gegevens inzien. Hiervoor kunt u een inlogcode krijgen van de praktijkondersteuner. De huisartsen, de praktijkondersteuner en doktersassistenten zullen deze onderwerpen met u bespreken. Voor deelname aan dit zorgprogramma vragen wij altijd eerst uw toestemming. Mocht u zelf het idee hebben dat een controle vergeten wordt of juist niet wordt uitgevoerd, bespreek dit dan met ons.