Diabetes

Diabetes Mellitus (suikerziekte) betekent dat de aanmaak van insuline langzaam maar zeker minder wordt, waardoor het bloedsuikergehalte stijgt. Deze aandoening gaat nooit over. Daarom is behandeling altijd nodig en in de loop van de jaren mogelijk intensiever. Een te hoog bloedglucose (= suiker)gehalte in het bloed is niet altijd direct merkbaar. Het kan leiden tot vaat- en zenuwschade (pijnlijke benen, beroerte, hartinfarct, slecht zien). Regelmatige controle en behandeling kunnen deze gevolgen aanzienlijk verminderen.

Goede diabeteszorg bestaat uit:

De huisartsen van Duizendblad hebben zich aangesloten bij de zorggroep Amstelland en de zorg rondom patiënten met diabetes afgestemd met andere regionale zorgverleners: apothekers, diëtisten, laboratorium, optometristen en internist. Hierbij is ook goede registratie van medische gegevens nodig. Daarom registreren wij de gegevens over uw diabetes in een apart informatiesysteem, dat alleen voor dit zorgprogramma gebruikt wordt en waar ook de andere zorgverleners toegang toe hebben. Zij kunnen in dit systeem terug rappporteren.

Tijdens het spreekuur kunt u altijd meekijken als het dossier wordt ingevuld. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn uitsluitend voor uw zorgverleners inzichtelijk. Zelf kunt u, wanneer u wilt, ook uw medische gegevens inzien. Hiervoor kunt u een inlogcode krijgen van de praktijkondersteuner.
De huisartsen, de praktijkondersteuner en doktersassistenten zullen deze onderwerpen met u bespreken. Voor deelname aan dit zorgprogramma vragen wij altijd eerst uw toestemming.