Welke hulp wordt geboden?

Heb je behoefte aan een telefonisch gesprek met een hulpverlener? Of wil je graag praten met een ervaringsdeskundige? Of liever mailen of chatten of contact via de whats’app? Zoek je een antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? Er staan op allerlei manieren mensen voor je klaar bij wie je terecht kunt. Onderstaand beschrijven we het hulpaanbod in Amstelland en ook landelijke mogelijkheden voor je. Er zit vast iets voor je bij!

Hulpaanbod in Amstelland

Participe (maatschappelijk werk en wijkcoaches), Prezens (coachingsgesprekken) de huisarts en de POH-GGZ kunnen je helpen bij leren het omgaan met je klachten. Hieronder vind je hun contactinformatie.

Lees meer over de hulp die Participe Amstelland biedt.
Ga naar de website van Prezens voor meer informatie.

Landelijk hulpaanbod

Op de website ‘hey het is oke’ en op de website van de depressievereniging kun je lezen welke andere mogelijkheden er (landelijk) voor je ter beschikking staan: van telefoonnummers die je kunt bellen om met een hulpverleners of ervaringsdeskundige in gesprek kunt komen of met wie je kunt whatsappen /chatten tot mailadressen wanneer je het prettiger vindt je verhaal op de mail te doen.

NB ! Heb je gedachten aan zelfmoord en direct hulp nodig? Je kunt 24/7 bellen naar 0900-0113 of chatten via www.113.nl. Dat is het online platform voor zelfmoordpreventie. Je kunt je zo ook aanmelden voor online begeleiding door een psycholoog. Direct, anoniem en gratis.